Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομίας της Φινλανδίας μετά από αναφορές τους στους Ναζί

Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομίας Βίλχελμ Γιούνιλα υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του ύστερα από μόλις 10 ημέρες στο αξίωμα αυτό, όπως ανακοίνωσε το εθνικιστικό Κόμμα των Φινλανδών, με αφορμή αναφορές τις οποίες είχε κάνει και οι οποίες συνδέονται με τους Ναζί.

Ο Βίλχελμ Γιούνιλα, μέλος του δεξιού λαϊκιστικού Κόμματος των Φινλανδών, δέχθηκε πυρά από τα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης επειδή συμμετείχε σε εκδήλωση της ακροδεξιάς το 2019, η οποία έχει διασυνδέσεις με τους νεοναζί.

Έκανε επίσης αστεία για τον ναζισμό – αναφερόμενος στον αριθμό 88, ο οποίος χρησιμοποιείται ως ακροδεξιό σύμβολο για το «Χάιλ Χίτλερ» καθώς Η είναι το όγδοο γράμμα του αλφαβήτου.

«Για τη συνέχιση της κυβέρνησης και τη φήμη της Φινλανδίας, βλέπω πως μου είναι αδύνατον να συνεχίσω ως υπουργός με ικανοποιητικό τρόπο», δήλωσε ο Γιούνιλα σε ανακοίνωσή του.

Σε ανάρτηση του στα social media έγραψε πως «καταδικάζω πλήρως το ολοκαύτωμα, τον αντισημιτισμό και όλες τις αντισημιτικές πράξεις».

Το Κόμμα των Φινλανδών, το οποίο ήρθε δεύτερο στις εκλογές του Απριλίου, έγινε μέρος ενός κυβερνητικού συνασπισμού αυτόν τον μήνα, υπό τον πρωθυπουργό Πέτερι Όρπο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί